Lommedalen Basket invitert til Nordisk Cup

Postet av Thomas Larsen den 26. Nov 2019

LOMMEDALENS G13-LAG INVITERT TIL SCANIA CUP

Vi gratulerer Lommedalens G13-lag i basketball med invitasjon til Scania cup i Södertälje utenfor Stockholm 9.-13. april 2020! En fantastisk prestasjon av et lag fra en liten klubb!

Scania cup har siden 1981 vært er uoffisielt nordisk mesterskap for aldersbestemte klubblag i basketball. De beste lagene fra hver nasjon i Norden deltar. Man kan ikke melde seg på til Scania cup. NBBF arrangerer hvert år en kvalifisering for å sende landets beste lag i hver årsklasse til den prestisjefylte turneringen. I klassene U13 og U14 er det Bærum Open som har status som Scania-kvalifisering.

HAR MARKERT SEG
Lommedalens G13-lag har markert seg sterkt i det siste. Våren 2019 gikk laget helt til topps i Hansa cup i Bergen, og i september var det duket for Bærum Open og Scania-kvalik. Laget spilte seg helt frem til finalen, men måtte se seg slått av Bøler med tre fattige poeng, 27-30.

Som regel inviteres bare ett jente- og ett guttelag fra Norge til Scania i U13-klassen. Så vi trodde lenge at laget akkurat gikk glipp av en invitasjon. Men søndag 24 november offentliggjorde arrangøren lista med årets inviterte lag. Og på den sto både Bøler og Lommedalen! Trolig var det avgjørende at finalen i kvalifiseringen ble såpass jevnspilt. En flott anerkjennelse til hele treningsgruppa, som også består av klubbens G14-spillere!

Turneringen går av stabelen i påskas helligdager, men vi håper selvsagt at laget ender opp med å takke ja til invitasjonen.

TREDJE GANG I SCANIA
Bare ett lag fra Lommedalen har tidligere blitt invitert til Scania cup. Det var den sterke 2001-årgangen, som ble invitert og takket ja i G13- og G14-klassen. Turneringen holder et svært høyt nivå, og det ble mange tap. Før lagets G16-sesong endte det med en sammenslåing og overgang til Sandvika.

Naboklubbens sterke 2001-lag kvalifiserte seg til Scania både som G16, G17, og G18, med stadig bedre resultater. I år reiser Sandvika - fortsatt med flere av de gamle Lommedalen-spillerne - til Scania som Norges suverent beste G19-lag. Med håp om å kjempe helt i toppen. En av de gamle Lommedalen-spillerne, Peder Riise Johnsen, er for øvrig med i G13/14-gruppas trener-team.

Vi håper G13 får representere Norge i Scania cup, og ønsker dem i så fall lykke til!