Damegruppas 85 års jubileum

Postet av Lommedalens IL den 21. Jan 2020

Referat fra Damegruppas 85 års jubileum 17. januar 2020

Det var invitert til middag på Værtshuset Bærums Verk i anledning Damegruppas 85 års jubileum. 17. januar 1935 ble Damegruppa stiftet. 

Disse var til stede ved årets jubileum:

Tove Thoren m/ Svein

Unni Engen

Solfrid Meek Fotland m/ Kjell

Reidun Dahle Olsen

Anne Mari Brathaug m/ Bjørn

Ingunn Sætervadet

Gudrun Rognerud m/ Heljar

Liv Enersen Normann 

Liv Nystrøm Astad m/ Harald

 

Vera Olavsen m/ Olav

 

Det var invitert til en treretters middag kl 1800. Vi ble møtt med en velkomstdrikk med bobler. Middagen besto av:

  • Kongekrabbe fulgt av ett glass hvitvin.
  • Elg Indrefilet med grønnsaker og rødvin.
  • Hvit sjokolademoss med multer og kaffe. 

Liv Enersen Normann ønsket velkommen og det var spesielt hyggelig at vi 10 damene som møtte var til stede. Vi har i mange år vært medlemmer og møtt til mange kveldsturer, dagsturer, gruppemøter, dugnader, årlige middager som avslutning på sommerturer og før teater og konserter samt fester opp gjennom årene. 

Tove holdt en fin tale for mangeårig sekretær Liv E. N. som holder et fast grep om det meste damene foretar seg. Det var rosende ord, og noen ble litt på gråten med tanke på at dette kanskje vil ta slutt. Vi greier ikke å rekruttere nye og yngre damer. Liv fikk en stor blomsterbukett som takk fra alle damene.

Etterpå, før hovedretten, sang vi en skålevise, slik at hvitvinsglasset ble tømt til gangs.

Hovedretten kom og ble spis. Kjøttet var godt og vel dandert på tallerken. Glassene fikk stadig påfyll av rødvin og stemningen var god.

Etter at tallerkenene var tatt ut, var et tid for mimring. Liv E.N. holdt tale om Damegruppas tilblivelse. Mye av talen som omhandlet damenes meritter gjennom 85 år ble holdt på «litt haltende» rim. Alt er mer utførlig beskrevet i damegruppas tre håndskrevne referatbøker.

Så kom desserten og kaffen. Da tallerkenene var tomme nok en gang, takket Svein for maten og for at damene var så rause at mennene også fikk være med. Han forsøkte seg nok en gang med medlemskap, men det blir det ikke noe av.

Et dikt fra det første rennet i Krydsbyløypa som åpnet i 1939 ble også lest etter desserten. Der var det 12 kjente lommedalsdamer med.

Det var noen av damenes bærende krefter som vi savnet på festen vår.

  • Reidun Bye Nystrøm, æresmedlemmet vårt, ble operert for gallestein i romjulen. Hun er fremdeles rekonvalesent, men er skrevet ut fra sykehus og rehabiliteringsopphold. Midlertidig bor hun hos datteren. Reidun er like gammel som Damegruppa. Hun har ledet gymnastikken for damene i Lommedalen i mange år. Hun er ivrig tilskuer til fotballkamper i dalen vår.
  • Eva Ruud er alvorlig syk og vil nok ikke kunne gå tur med oss i fremtiden. Formen varierer og hun tar en dag av gangen. Eva har vært sekretær i Damegruppa i mange år og har vært ivrig til å følge oss på turene våre.
  • Kari Aamodt ville vi gjerne hatt med oss, men hun takket nei, da hun ikke lenger orket slike sammenkomster. Kari har foreslått og vært leder for mange turer. Hun har god lokalkunnskap om Lommedalen og kan fortelle oss mye historie. 

Etter fire gode timer med mye prat og god mat løste selskapet seg opp og vi takket hverandre for en hyggelig kveld.

20.01.2020
 LEN


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline