En fantastisk tur til Høvringen

Postet av Lommedalens IL den 7. Sep 2020

Årets første Høvringen tur for Damegruppa

Nok en gang hadde vi en fin tur i fjellheimen. Ingen av oss hadde vært på Høvringen tidligere og vi var godt fornøyd med fjellstua hvor vi bodde sammen med 4-5 andre personer.

Vi fikk eget bord i spisesalen langt fra andre folk, men tett sammen.

På Høvringen fjellstue hadde de kart i stor målestokk som viste stier i området.
Vi kjøpte 3 stykker slik at vi kunne dele oss.

Den første dagen gikk vi samme turen, men i forskjellig tempo. Stor var overraskelsen da vi kunne få kaffe og biteti da vi kom tilbake. Det var inkludert i døgnprisen. Vi var ute i 6-7 timer totalt.

På bildet spiser vi lunsj ute. Som du ser var det sol innimellom, men en lei vind og bare 7-10 C gjorde sitt til at lue og vanter var godt å ha.

Dagen etter delte vi oss i to grupper. Tre damer kjørte bil et stykke og gikk en tur inn til Peer Gynt hytta . Det var en  lett tur som ga lite utfordringer, men mye folk møtte de.

De fem andre gikk opp på en liten topp Vardefjellet ifølge kartet, men på skiltene sto det Vardehøe. Det var fint høyfjellsterreng hele tiden, men på tilbaketuren gikk vi gjennom en fin gammel furuskog.

Vi var like lenge ute som dagen før, men i slakere terreng unntatt oppstigingen til høe.

På opptur reiste vi innom Peder Balke senteret hvor vi spiste lunsj.

Tilbaketuren kjørte vi over Valdresflya og tok en snartur innom Brimiland. Der var det flott. Middag spiste vi på Valdres gjestegård, et gammelt ombygd fengsel litt syd for Leira. Der var det god mat og mye folk.

Kvannslådalsåi renner i søkket rett bortenfor oss. Terrenget var tørt og stiene var store og godt merket. Litt nedtur var å få servert kokt torsk og kylling til middag. Vi ble nok veldig bortskjemt i fjor på Hindseter.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline