Posjerte egg

Få en herlig start på morgenen med et par smakfulle posjerte egg



Ingredienser

1 pakke cherrytomater

Salt

Pepper

Sukker

1 fedd hvitløk

Olivenolje

Evt. friske urter

 

Posjerte egg

4 egg

1 l. vann

1 ts salt

1 dl eller mindre eddik (7 %)

4 brødskiver

Evt. avokado


Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Kle bunnen på en ildfastform med bakepapir og legg cherrytomater i. Dryss på litt salt, pepper og evt. litt sukker. Legg i et fedd hvitløk og hell litt olivenolje over. Bland det hele godt sammen.

Sett i stekeovn, la stå 20-30 minutter. (Om du har god tid, kommer smakene bedre frem, ved å langtidssteke tomatene på 100 grader i 2-4 timer).

Kok opp vann, eddik (eddik gjør det enklere å posjere egg) og salt. Knus egget i en kopp eller lignende. Plommen må være hel. Ta det kokende vannet av platen. Bruk en visp til å lage en god virvel i vannet. Slipp egget raskt opp i midten. Egget fastner av seg selv. Egget skal ligge i ro i svak varme i ca. 4 min. Ta egget opp med en øse med hull og legg på kjøkkenpapir for avrenning.

Rist brødskiver og gni evt. et fedd hvitløk over brødskiven. Legg tomater og evt. avokado på brødskiven. Topp med posjert egg. Dryss gjerne over litt salt, pepper og olivenolje.



Levert av IdrettenOnline