Scones

Smaker best nystekte og gjerne med litt syltetøy og krem på toppen




Ingredienser

125 gr sukker (eller mindre)

200-250 gr mykt smør (noe kan erstattes med kesam)

saft av en kvart sitron

saft av en halv appelsin

5 dl melk

600 gr hvetemel

150 gr grov sammalt hvete

50 gr bakepulver

50 gr grovhakkede valnøttkjerner (om du ønsker)

75 gr rosiner (om du ønsker)

Dette blir ca. 20 scones.


Fremgangsmåte


Sett ovnen på 220 °C og kle to bakeplater med papir. Legg rosinene i bløt i varmt vann en liten stund. Deretter blander du raskt sammen smør, sukker og saft fra sitrusfruktene til en jevn masse. Bruk gjerne en mikser til denne jobben.

Bland inn mel og bakepulver og tilsett melken. Bland så inn rosiner og valnøtter.  Hell litt hvetemel på benken, klapp deigen ut til slik at den er ca 2-3 cm høy. Stikk ut runde scones med et glass). Stek i 10-15 min.