Hjemmelaget knekkebrød

Knasende gode knekkebrød med havregryn, linfrø, sesamfrø og solsikkekjerner. Funker perfekt med syltetøy



Ingredienser

4 dl lettkokte havregryn

4 del sammalt rug, grov

2 dl solsikkefrø

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 ts salt

7 dl lunkent vann

 

Bland alt det tørre. Tilsett vann og rundt til alt blander seg.

La røren svelle ½ time.

Fordel røren på 2 (eller 3) stekebrett dekket med bakepapir. Bruk tid på å fordele røren tynt utover. Få det så jevnt som mulig.

Del opp knekkebrødene med en kniv/ pizzahjul.

Stek på 170 grader varmluft. Når du bruker varmluft, kan du steke alle brettene på samme tid. Om ovnen steker litt ujevn, kan du evt bytte plass på brettene underveis.

Stek i ca 40 min. Er de ikke sprø, må du steke de litt lenger.

Oppbevares i tett boks.

 

Tips: Du kan bytte ut noe av rugen med kruskakli. Du kan også evt tilsette gresskarkjerner.


Fremgangsmåte



Levert av IdrettenOnline