Aleksander A. Kilde æresmedlem i Lommedalens IL

Postet av Lommedalens IL den 13. Jun 2020

PRESSEMELDING FRA LOMMEDALENS IL

ALEKSANDER AAMODT KILDE UTNEVNT TIL ÆRESMEDLEM I LOMMEDALENS IL. 

Aleksander Aamodt Kilde, 27 år, ble på årsmøtet i idrettslaget 11. juni utnevnt til æresmedlem i idrettslaget.

Bakgrunnen for utnevnelsen av Aleksander Aamodt Kilde som æresmedlem er hans prestasjon i 2020 som vinner av den alpine verdenscupen sammenlagt. Med dette kan han med rette kalle seg verdens beste alpinist, og en slik prestasjon gir grunnlag for den usedvanlige æresbevisning det er å bli utnevnt til æresmedlem i Lommedalens IL i Bærum.


 

«Aleksander er en superstjerne i alpint. Men i Lommedalen kjenner vi ham som en jordnær utøver som har vært medlem i idrettslaget fra han begynte å stå på ski og frem til i dag, som alltid stiller opp for klubben og våre utøvere», sier styreleder Ole Reistad i Lommedalens IL. «Vi er stolte av ham og hans familie som tok ham med i bakken, vi er stolte av at han alltid har kjent seg hjemme her i Lommedalen skisenter (https://lommedalenskisenter.no/) og vi er glade for å kunne vise at vi setter pris på ham i et sterkt idrettsmiljø som favner alle».

Aleksander Aamodt Kilde har en lang karriere bak seg på ski fra han var alene i bakken som 4-åring i den lokale alpinbakken Krydsbyløypa, opprinnelig stukket ut av Birger Ruud. Han har gått på alpinlinje på Dønski videregående skole, det lokale Toppidrettsgymnas Ungdomsskole (NTG-U), vunnet Europacupen sammenlagt, sitt første verdenscuprenn i 2016 og verdenscupen i super-G i 2015/ 16. Som så mange ganger før var han sommeren 2019 innom siste gang for en pep-tolk med de unge utøverne i Lommedalen, da sammen med Leif Kristian Haugen, en av våre andre utøvere Lommedalens IL er svært stolte av og som er med oss i tykt og tynt.

Aleksander Aamodt Kilde fører med dette arven videre fra Rune Velta, utnevnt til æresmedlem i Lommedalens IL etter å ha vunnet 2 verdensmestertitler/ 4 medaljer i hopp i Falun i 2015.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.