Idrettslagets Covid-19 oppdatering

Postet av Lommedalens IL den 1. Nov 2020

Idrettslagets Covid-19 oppdatering

Nå har Covid-19-viruset for alvor nådd Lommedalen, derfor – nå må vi alle ytterligere øke oppmerksomheten og ta ansvar for oss selv og våre omgivelser!

Vi må ha høy bevissthet i alle lag og grupper om at nå hviler dette på hver enkelt av oss – alle trenere og lagledere har fått beskjed om at «mistenkte tilfelle COVID-19» og «sannsynlig tilfelle COVID-19» skal ikke delta på trening:

  • Med «mistenkt tilfelle av covid-19» menes en person som har akutt luftveisinfeksjon med ett eller flere av følgende symptomer; feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, eller vurdert av lege som mistenkt covid-19.
  • Med «sannsynlig tilfelle av covid-19» menes nærkontakt til bekreftet tilfelle av covid-19 som også fyller kriterier for mistenkt covid-19 (se over) i påvente av testsvar. Et sannsynlig tilfelle isolerer på samme måte som et bekreftet tilfelle. De som bor i samme husstand bør være i karantene i påvente av prøvesvar.

Alle nærkontakter til en bekreftet smittet person skal i karantene og bør testes. Dersom du er nærkontakt, blir du kontaktet gjennom smittesporing og får beskjed om hva som gjelder for deg. Du blir definert som nærkontakt hvis du, innen 48 timer før personen med bekreftet smitte fikk de første symptomene, har hatt mindre enn 2 meters avstand i mer enn 15 minutter, eller - direkte fysisk kontakt, eller - direkte kontakt med sekreter (for eksempel spytt, snørr og tårer).  Dersom personen med bekreftet smitte ikke har symptomer, gjelder det innen 48 timer før den positive testen ble tatt.

Hovedstyret ytterligere tiltak i idrettslagets regi på bakgrunn av flere tilfeller av smitte påvist i Lommedalen den siste uken, men vil komme tilbake til dette etter kontakt med kommunelegen i uken som kommer.  

 

Takk for at dere alle bidrar!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.