POSJERTE EGG M/                GRØNNSAKER OG DIPP             SMOOTHIE                                OVNSBAKTE TOMATER  


OPPSKRIFT - 4 porsjoner
OPPSKRIFT - 2 porsjoner
OPPSKRIFT - 4 porsjoner
Gulrot4 dl appelsinjuice1 pakke cherrytomater
Kålrot
2 ss vaniljeyoghurtSalt
Agurk1/2 banenPepper
Paprika2 dl frosne bær (velg dine favoritter) Sukker
Dippsaus
1 fedd hvitløk
1 beger - Lettrømme evt. Kezam
Olivenolje
Pepper (smak til)
Evt. friske urter
1/2 - 1 ts Salt
Posjerte egg
1/2 - 1 stk Lime
4 egg
1 fedd Hvitløk
1 l. vann
Evt. Urter (basilikum, timian, koriander)
1 ts salt


1 dl eller mindre eddik (7 %)


4 brødskiver


Evt. avokado
Del opp grønnsakene i passende biter. Bland alle ingrediensene til dippen sammen. Smak til.

Kos dere!

Miks i blender og nyt!!
Prøv deg frem med ulike typer bær, frukt og grønnsaker

Sett stekeovnen på 200 grader. Kle bunnen på en ildfastform med bakepapir og legg cherrytomater i. Dryss på litt salt, pepper og evt. litt sukker. Legg i et fedd hvitløk og hell litt olivenolje over. Bland det hele godt sammen. Sett i stekeovn, la stå 20-30 minutter. (Om du har god tid, kommer smakene bedre frem, ved å langtidssteke tomatene på 100 grader i 2-4 timer).

Kok opp vann, eddik (eddik gjør det enklere å posjere egg) og salt . Knus egget i en kopp eller lignende. Plommen må være hel. Ta det kokende vannet av platen. Bruk en visp til å lage en god virvel i vannet. Slipp egget raskt opp i midten. Egget fastner av seg selv. Egget skal ligge i ro i svak varme i ca. 4 min. Ta egget opp med en øse med hull og legg på kjøkkenpapir for avrenning.

Rist brødskiver og gni evt. et fedd hvitløk over brødskiven. Legg tomater og evt. avokado på brødskiven. Topp med posjert egg. Dryss gjerne over litt salt, pepper og olivenolje.
.

SPORTSVAFLER                          RYDDE-KJØLESKAPET-
                                                         SUPPE                                                                                         

                                                                                                                    

OPPSKRIFT - 16 vaflerOPPSKRIFT - 4 porsjoner
3 dl hvetemel2 stk poteter
3 dl sanmalt hvete fin1/3 kålrot
2 dl havregryn1/3 sellerirot
1/2 ts salt1/2 paprika
1 ts bakepulver1-2 fedd hvitløk
1 ts vaniljesukker2 ss finhakket ingefær
2 ss sukker1/2 - 1 chili
1 ts kardemomme3 stk gulrøtter
8 dl melk1 løk
4 egg1 boks kokosmelk
4 ss smeltet smør2 bokser mutti tomater


1 l vann/kraft
Bland det tørre først. Tilsett melk, egg og smeltet smør og rør alle ingrediensene sammen til en glatt røre. La den svelle i 20 minutter før du steker vaflene.

Tips: Noe av melken kan byttes ut med rømme. Man kan også tilsette mer/mindre smør og sukker. For sprøere vafler, kan man tilsette 1/2 dl vann.

Hakk løk, chili, ingefær og hvitløk. Surr dette mykt i olje. Del opp de øvrige grønnsakene i grove biter. Tilsett dette i kasserollen sammen med grovhakkete tomater og vann/kraft. La dette koke til grønnsakene er møre. Ca. 20min. Bruk stavmikser eller blender for å få suppen jevn. Hell suppen tilbake i kasserollen og tilsett så kokosmelk. Smak til med salt og pepper, og evt. urter. La den få et raskt oppkok.

Krutonger:
3-4 skiver brød. 2-3 ss olje. 1 fedd hvitløk.
Del opp skivene i passende biter, bland olje, hvitløk, salt og pepper sammen. Hell dette over brødkrutongene. Kle en liten form med bakepapir, og hell krutongene i. Sett formen i stekeovn, og stek til de er sprø.
Server suppen med krutonger på toppen.

TIPS: Bruk gjerne andre typer grønnsaker. Detter er kun ment som noen forslag. Du kan også bytte ut kokosmelk med creme fraiche, melk eller fløte.


                                                                                                                             1 - 2


Levert av IdrettenOnline