BANANSVELER                         GROVE RUNDSTYKKER         PIZZASNURRER










OPPSKRIFT - 4 porsjonerOPPSKRIFT - 4 porsjonerOPPSKRIFT - 4 porsjoner
4 egg5 dl hvetemel700 g hvetemel
1/2 dl sukker5 dl fibramel500 g fibramel
2 bananer2 dl grovbakst200 g sammalt hvete, grov
5 dl hvetemel1/2 pakke tørrgjær2 ts salt
5 dl fibramel2 ts salt1 pakke tørrgjær
2 ts natron
1 dl melk9 dl vann
2 ts vaniljesukker5 dl vann2 ss olivenolje
1 l kefir
1 ts honning
50 g smeltet smør

FYLL
- Mutti pizzasaus eller evt. hjemmelaget.
- Oppskåret skinke.
- Revet gulost.
- Tomater
- Pizzakrydder
Banansvelene kan også stekes på vanlig stekepanne. Sukkermengden kan man selvfølgelig redusere. Man kan også bytte ut hvetemelet med bare fibramel.
Totalmengden av mel er 12 dl. Man kan selv velge hvor grove/fine de skal være.

Tips: Bruk kald væske, sett deigen i kjøleskap over natten. Stå opp, sett på stekeovnen, og du har ferske rundstykker til frokost.
Varier gjerne fyll.


Tips: Pesto, hvit pizzasaus, salami, pepperoni, kjøttdeig, løk. Bare fantasien setter grenser.

 MYKE VÅRRULLER

OPPSKRIFT - 4 porsjoner

400 g kyllingbryst <- salt og pepper

Mango, agurk, vårløk og koriander

2 ss rapsolje

1 pakke risnudler

10 stk rispapirark

Chillimajones

1 egg

1 ts dijonsennep

1 ss hvitvinseddik

1 rød chili (m/ eller u/ stener)

Saft av 1/2 lime

3 dl rapsolje

(Evt. 1 tabasco)

DIPSAUS

1 glass hoisinsaus

1 lime

1 ss soyasaus

Kok risnudler ca 1min, sil og avkjøl.
Kutt mango, agurk og vårløk, stek kylling og kjør alt i majonesen (utenom olje) i en blender. Spe med oljen til tykk konsistens. Smak til.
Bløtt rispapirene raskt i varmt vann. Legg på nudler, grønnsaker, koriander, kylling, chillimajones og brett sammen. Rør sammen dipsausen og server den ved siden av. 
Bytt gjerne ut kylling med rå laks, reker eller lag en vegetar variant.

Oppskriften er inspirert av, Ørjan Johannesen



Levert av IdrettenOnline