BANANSVELER                             GROVE RUNDSTYKKER               PIZZASNURRER










OPPSKRIFT - 4 porsjonerOPPSKRIFT - 4 porsjonerOPPSKRIFT - 4 porsjoner
4 egg5 dl hvetemel700 g hvetemel
1/2 dl sukker5 dl fibramel500 g fibramel
2 bananer2 dl grovbakst200 g sammalt hvete, grov
5 dl hvetemel1/2 pakke tørrgjær2 ts salt
5 dl fibramel2 ts salt1 pakke tørrgjær
2 ts natron1 dl melk9 dl vann
2 ts vaniljesukker5 dl vann2 ss olivenolje
1 l kefir1 ts honning
50 g smeltet smør
FYLL
- Mutti pizzasaus eller evt. hjemmelaget.
- Oppskåret skinke.
- Revet gulost.
- Tomater
- Pizzakrydder
Banansvelene kan også stekes på vanlig stekepanne. Sukkermengden kan man selvfølgelig redusere. Man kan også bytte ut hvetemelet med bare fibramel.Totalmengden av mel er 12 dl. Man kan selv velge hvor grove/fine de skal være.

Tips: Bruk kald væske, sett deigen i kjøleskap over natten. Stå opp, sett på stekeovnen, og du har ferske rundstykker til frokost.
Varier gjerne fyll.


Tips: Pesto, hvit pizzasaus, salami, pepperoni, kjøttdeig, løk. Bare fantasien setter grenser.

 MYKE VÅRRULLER                      PASTA- OG KYLLINGSALAT         SCONES               

OPPSKRIFT - 4 porsjonerOPPSKRIFT - 4 porsjonerOPPSKRIFT - 4 porsjoner
400 g kyllingbryst <- salt og pepper500 gr pasta – kok etter anvisning på pakke125 gr sukker (eller mindre)
Mango, agurk, vårløk og koriander2 kyllingfileter, stekt200-250 gr mykt smør (noe kan erstattes med kesam)
2 ss rapsolje2 avocadoSitron (saft av en kvart)
1 pakke risnudler1 mangoAppelsin (saft av en kvart)
10 stk rispapirarkCa. 20 cherrytomater5 dl melk
ChillimajonesBladsalat600 gr hvetemel
1 egg1 pk pinjekjerner150 gr grov sammalt hvete
1 ts dijonsennepParmesan50 gr bakepulver
1 ss hvitvinseddikDressing50 gr grovhakkede valnøttkjerner (om du ønsker)
1 rød chili (m/ eller u/ stener)1 fedd hvitløk75 gr rosiner (om du ønsker)
Saft av 1/2 lime2 ss balsamicoeddik 
3 dl rapsolje6 ss olivenolje
(Evt. 1 tabasco)Salt og pepper
DIPSAUS

1 glass hoisinsaus

1 lime

1 ss soyasaus

Kok risnudler ca 1min, sil og avkjøl.
Kutt mango, agurk og vårløk, stek kylling og kjør alt i majonesen (utenom olje) i en blender. Spe med oljen til tykk konsistens. Smak til.
Bløtt rispapirene raskt i varmt vann. Legg på nudler, grønnsaker, koriander, kylling, chillimajones og brett sammen. Rør sammen dipsausen og server den ved siden av. 
Bytt gjerne ut kylling med rå laks, reker eller lag en vegetar variant.

Oppskriften er inspirert av, Ørjan Johannesen

Sett ovnen på 220 °C og kle to bakeplater med papir. Legg rosinene i bløt i varmt vann en liten stund. Deretter blander du raskt sammen smør, sukker og saft fra sitrusfruktene til en jevn masse. Bruk gjerne en mikser til denne jobben.

Bland inn mel og bakepulver og tilsett melken. Bland så inn rosiner og valnøtter.  Hell litt hvetemel på benken, klapp deigen ut til slik at den er ca 2-3 cm høy. Stikk ut runde scones med et glass). Stek i 10-15 min.


                                                                                                                             12 

Levert av IdrettenOnline